Haber

Ünlü futbolcuları dolandırdığı iddia edildi: “Bir süre sonra parayı iade edemedim”

Bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’nde aralarında ünlü futbolcu ve teknik direktörlerin de bulunduğu mağdurların ‘özel kapalı fon’ sistemiyle dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada tutuklu banka müdürü SE, ‘böyle bir işlem uyguladığını’ belirtti. borsada kaybettiği parayı telafi etti ancak bir süre sonra parayı iade edemedi. Olayın meydana geldiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin alıkonulduğu teziyle “zimmete para geçirme” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından tutuklanan 46 yaşındaki banka şube müdürü SE. Dolandırılanlar arasında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan da bulunuyor. Özel bir fon olduğu ve kar getirdiği söylenerek milyonlarca dolar aldığı iddia edildi.

SE’nin kendi ifadesiyle kimden ne kadar para aldığını hatırlamadığı, bir süre sonra parayı iade edemediği ve borsada para kaybettiği öğrenildi. Uzun yıllar şube müdürü olarak görev yapan SE’nin, bankada yapılan iç denetimin ardından ihbarda bulunduğu öğrenilirken, şüpheli yöneticinin 2020’den sonra müşterilerden aldığı paraları zimmetine geçirdiği iddia edildi.

Soruşturma kapsamında Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, milli futbolcu Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak, tercüman Musa Mert Çetin ve bazı işadamları savcılığa gelerek sözler verdi.

Teknik adam Selçuk İnan’ın 26 Nisan’da yaptığı açıklamada banka müdürü SE, bankanın kurumsal bir fonu olduğunu ve bu fona yatırım yapması halinde kâr payı alacağını belirterek, bunun üzerine bankaya yaklaşık 4 milyon dolar verdi. Zanlılar, bu paranın sadece yaklaşık 1,5 milyon dolarını kesiyor. Geri alamadığı ve bankanın iki zirve yöneticisi hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi.

Emrah Çolak ise şüpheli banka müdürünün odasında tek seferde 3 milyon 212 bin doların teslim edildiğini söyledi. Çolak, zanlıyla birlikte iki banka üst düzey üyesinin ismini vererek parasının zimmete geçirildiğini ve zanlıların tutuklanmasını talep etti.

Selçuk İnan ve Emrah Çolak’ın avukatı Rezan Epözdemir, “Ödemelerin tamamının banka içinde ve şube müdürünün odasında yapıldığını, müvekkillerine tutuklu banka müdürü tarafından ıslak imzalı belgeler verildiğini, bu paraların müvekkillerine verildiğini” ifade etti. bankanın kurumsal fonu olduğu ve bu fonun bankanın iki yöneticisi tarafından yönetildiği söylenerek tahsilat yapıldığını, suçun zimmete para geçirme kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek BDDK’ya da başvurdular.

kovancilarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu